Правила на форума!

Go down

Правила на форума!

Post by CutYourHeadoff_ on Sat Mar 12, 2016 1:34 pm

Здравейте,
Добре дошли на форума "dream-gaming"! Какъв ще е обаче форумът и атмосферата в него зависи не само от мен но и от всички вас.

Моля спазвайте добрия тон и правилата за участие. Прегледайте и общоприетия етикет за общуване в мрежата - “нетикет”, и се старайте да го спазвате.

За да можете да пишете във форума трябва да се регистрирате като участник!

В зависимост от настройките на форума може да е нужно да потвърдите своята регистрация по и-мейл, да изчакате одобрение от администратор или да влезете веднага с регистрираното име и парола.
Преди обаче да започнете да пишете изобщо, прекарайте известно време в четене, за да добиете представа за участниците и обсъжданите теми. Ако темата, която ви интересува вече съществува, не отваряйте нова, а пишете в съществуващата.

Съвсем накратко ще обясня някои от основните функции и възможности на форума. Ако имате въпроси може да ги задавате в раздела за въпроси и предложения.

Потребителски панел - Най-важната част за всеки регистриран потребител е неговия Потребителски панел. Може да влезете в своя Потребителски панел от основното меню. От този панел може да направите свои индивидуални настройки за форума като цяло, да въведете някакви лични данни, да настроите своя подпис, да си сложите аватар (картинка), да въведете настройки за личните съобщения, да се присъединявате или отписвате от съществуващите потребителски групи във форума и още други.
Моля въведете поне информация за вашия пол, за да се избягнат недоразумения при общуването.
Всички възможности и настройки са накратко обяснени в самия панел на съответната страница.

Потребителски групи – Във форума са сформирани няколко вида потребителски групи.
Някои от разделите на форума са видими и достъпни само за определени групи. Ако отговаряте на условията на съответната група и желаете да се присъедините към нея, може да го направите от Потребителския панел. За някои групи присъединяването е свободно, за други е нужно одобрение от отговорника на групата.

Започване на нова тема и отговор на мнение – Преди да започнете нова тема, уверете се, че вече няма започната подобна, може да използвате бутона за търсене. За да започнете нова тема е необходимо да отворите съответния раздел, който мислите, че е подходящ за вашата тема. Това е важно, за да има по-добър ред и улеснение при четене на темите. Натиснете бутона "Нова тема"(NEWTOPIC), ще се появи прозорец за писане, необходимо е да въведете заглавие и текст на съобщението. Освен текст може да ползвате така наречените "усмивки" (емотиконки), специалните "BB кодове" за форматиране на текста, различни шрифтове, цвят и големина на буквите.
За да отговорите на вече започната тема е необходимо да отворите темата и да натиснете "Нов отговор"(POSTREPLY).

Прикрепване на файл и анкета – Към мнението си, ако е разрешено от настройките на форума, може да прикрепите файл или да пуснете анкета за гласуване. Това става чрез формите, които се появяват непосредствено след полето за въвеждане на текста на мнението. Могат да се прикрепват само разрешени от администратора видове и големина на файловете.
Анкета може да се пусне само при започване на нова тема, анкетата може да съдържа възможност за избиране на повече от един отговор и възможност за променяне на вота.

Писане на кирилица – Писането на кирилица е задължително. Ако компютъра ви не поддържа кирилица, формата за писане във форума позволява това. Когато се отвори прозореца за ново мнение, непосредствено над бялото поле за въвеждане на текста ще забележите син бутон с надпис „EN“. При натискане с мишката имате възможност да изберете между стандартна и фонетична подредба на клавиатурата на кирилица.

Следене на мнения, поставяне на отметки, писане на чернова и повдигане на тема - Може да искате да бъдете уведомявани за наличието на нови мнения по дадена тема или да маркирате тема за по късно прочитане. Това може да стане от менюто, над или под разглежданата тема, в зависимост от стила, който сте си избрали.
При писане на мнение или лично съобщение, може да запишете чернова и да я публикувате някой друг път. Записването става с бутона “Запиши”.
След изтичане на определен период от време ако по дадена тема не е написано ново мнение, но вие считате темата за важна или мислите, че тя е останала незабелязана от другите, може да я "повдигнете" на първо място над всички теми. Това е възможно от същото.
avatar
CutYourHeadoff_
Admin

Posts : 2
Join date : 2016-03-12

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum